Wat kun je met Civil 3D?

Civil 3D

Civil 3D is een ontwerp programma voor de Civiele Techniek om 3D ontwerpen te kunnen maken, documentatie koppelen en ondersteunt BIM (Bouwwerk Informatie Model). Dit allemaal met geïntegreerde functies voor betere concepten, ontwerpen en om constructiedocumentatie te kunnen maken. De functies van Civil 3D verbeteren het proces van bouwkundige informatiestroom die men nuttig kan gebruiken. Daarnaast verhoogt het de efficiëntie van ontwerp, productie, samenwerking en gegevensuitwisseling met belanghebbenden. Het gebruik van Civil 3D ontwerp programma draagt dan ook erg goed bij in het oplossen van multidisciplinaire vraagstukken.

Autodesksoftware

De verschillende producten van autodesk sluiten erg goed bij elkaar aan. Zo kunnen de producten van Civil 3D goed samenwerken met producten uit Revit en Infraworks. Dit vergroot nog meer de mogelijkheden om bouwkundige en civieltechnische vraagstukken in het geheel op te lossen.

Ontwerpen in Civil 3D

Om een goed werkend ontwerp te maken in Civil 3D is het van essentieel belang om te weten hoe een ontwerp vanaf de basis wordt opgebouwd. Het vastleggen van alle basis gegevens van het project is dan ook erg belangrijk. Daarnaast is ook het vastleggen van uitgangspunten en randvoorwaarden van de opdrachtgever vereist. Met behulp van deze gegevens bouwt de engineer een model dat uitgebreide data bevat over de toegepaste ontwerpelementen. Vanuit het model kunnen op verschillende wijze data worden gebruikt voor diverse doeleinden, zoals presentatiemateriaal of constructietekeningen.

Uitgebreide functies

Het gebruik van Civil 3D ontwerp programma kent vele en uitgebreide functies. Het varieert van het vast leggen van intelligente puntengroepen tot het verwerken van profielen langs een alignement. Ook het maken van digitale terreinmodellen (DTM’s) is een vast onderdeel. Daarnaast kunnen assemblies (standaard profielen) met daaronder intelligente onderdelen worden gemaakt om een 3D-model te genereren. Om de modellen te toetsen is het ook mogelijk om verschillende onderdelen te analyseren. Dit kan onder andere door het analyseren van geodata, regen- en rioolwater en modelanalyse.

Om dit te kunnen realiseren is het kennisniveau van de ervaren Civil3D-ontwerper dan ook hoog te noemen.

Ontwikkeling met 3D ontwerpen

De laatste jaren heeft Civil 3D een steeds groter aandeel gekregen binnen de engineering van civiele techniek. De mogelijkheden en de functies binnen deze software blijven zich jaarlijks enorm doorontwikkelen. Onze engineers zijn altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen dit vakgebied.

Meer informatie

ARAZ Engineering ondersteunt haar opdrachtgevers bij Civil 3D ontwerpen. Er zijn ook genoeg mogelijkheden voor engineers die zich daarin verder willen ontwikkelen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ARAZ Group. We hebben ook een vacature openstaan voor een Civil 3D Ontwerper.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.