Formule 1

Formule 1

Red Bull-coureurs opzettelijk besmetten met corona

Helmut Marko wilde ook Red Bull-coureurs opzettelijk besmetten met corona, dus ook onze MAX verstappen!
Hij heeft het plan geopperd om alle Red Bull-coureurs samen te laten komen met de hoop dat ze de coronavirus zouden oplopen. En dat zij dan immuun zouden worden tijdens het seizoen. Dat werd ook niet erg positief ontvangen, zegt hijzelf bij de Oostenrijkse publieke omroep ÖRF.

Het was Helmut Marko die openbaarde dat het plan voor een ‘coronatrainingskamp’ binnen Red Bull in kleine kring werd besproken en uiteindelijk ook werd verworpen. De atleten zijn fit genoeg om er mee te dealen en zouden er ook baat bij hebben als het ongetwijfeld drukke Formule 1-seizoen zou beginnen, zo luidde de beredenering.

Maar daar maakte Red Bull een gevaarlijke denkfout, aldus biomedicus Douwe de Boer van de Maastrichtse universiteit. “Het coronavirus laat zich niet voorspellen zoals een gewoon griepje. We zien namelijk dat ook gezonde, jonge mensen ernstig ziek kunnen worden of zelfs kunnen overlijden. Op deze manier speel je met mensenlevens.”

red bull, auto, f1

Ergens kan De Boer de gedachtegang van Marko wel volgen, maar klopt het uitgangspunt gewoon niet. “Hij wil immuniteit voor zijn coureurs, ergens is dat misschien vergelijkbaar met de groepsimmuniteit. Waar de overheid op in wil zetten, met dat verschil dat Marko enkel aan zijn eigen coureurs denkt.”

“Het riskeren van levens is in deze een medisch-ethische kwestie, iets waar een teambaas zich niet aan zou moeten wagen. Je moet de gezondheid van je werknemers niet op het spel willen zetten.”

Zie ook onze andere blog berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.