Linux engineering

LINUX ENGINEERING

Wij hebben ervaren Linux en ICT Engineers op het gebied van Cloud engineering, Infrastructure Automation en Configuration Management. ARAZ Engineers werken met een dynamische houding en met een DevOps mindset aan alle IT Infrastructuur uitdagingen. Dit om voor u een goed systeem te bouwen. Een goed systeem onderhoudt nadien immers zichzelf en versterkt de krachten van onze engineers en eindgebruikers. Laat u tevens ondersteunen bij de installatie, configuratie, automation, performance-tuning, troubleshooting, beheer, netwerkinrichting, beveiliging, database-implementaties, back-up- en recovery-inrichting.

IT Infrastructuur

We denken mee en geven u het juiste advies wat past bij uw organisatie, uw huidige situatie, uw toekomstvisie en úw huidige infra. De IT Infrastructuur is het kloppend hart van ieder organisatie, daarom moet het ook goed opgezet zijn. Het toekomstbestendig maken en houden van uw IT-infra is daarom evenzeer erg belangrijk in de steeds weer veranderende wereld, waarin flexibiliteit en schaalbaarheid steeds meer belangrijker worden. Elk organisatie heeft weer andere belangen die belangrijk zijn en dat begrijpen wij als geen ander in dit vakgebied. Wij gaan hierover uitgebreid met u in gesprek om de problemen te analyseren en maken oplossingsgerichte dienstverlening opmaat voor u.

Automation en Configuration Management

Professionaliseer het configuratiebeheer. Zorg met tools als Puppet, Chef en Ansible voor een eenduidige inrichting en daardoor voor stabiliteit en efficiëntie in uw systemen. Wij doen dat voor u als u dat wilt. Wilt u het zelf doen, ook geen probleem. Profiteer wel van onze kennis en wij helpen u zonder vallen en opstaan op weg, zodat u de juiste beslissingen kunt nemen. Docker gebruiken voor automatische deployment van applicaties binnen software-containers en meer. Wij ondersteunen u graag daarbij volledig met onze ervaren Linux engineers.

Installatie en tuning

Performanceproblemen? Wacht niet te lang en vaak is de hardware niet het probleem. Onze jarenlange ervaring staan garant voor een gedegen analyse en tuning. Configureer oplossingen als Samba voor Windows-integratie en Winbind voor Active Directory integratie met onze hulp.

Security

Security zit in ons DNA. Wij kennen OpenSSH, OpenVPN, SSL/TLS, iptables, Tripwire en andere tools. Op welk niveau staat de hardening van uw systemen? Laat een audit uitvoeren en doe daarna met ons de implementatie van de maatregelen.

ARAZ Engineers werken met een DevOps en Agile Mindset.

Wij ondersteunen klanten om een volledige Openshift omgeving te bouwen met (Google Cloud Platform, AWS, CI/CD, Kubernetes). Met een team aan Engineers die het volledige project namelijk oppakken en gaan bouwen voor u.

Ervaren Engineers met kennis en expertise op het gebied van Cloud -, DevOps -, Full Stack – en BIG Data Engineering. Als u gebruik wilt maken van onze dienstenverlening of engineers, dan komen wij graag met u in contact om u nader in te lichten wat wij voor u kunnen betekenen. Wij werken met een variëteit aan ICT engineers. Voor meer info over Linux Engineering, kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

ARAZ Engineering Detacheringsbureau

Detachering

Tijdelijk een Linux engineer nodig? Zoekt u dan niet verder, want u bent op het juiste adres bij ARAZ Engineering. Middels detachering zijn onze engineers inzetbaar en u haalt uitgebreide kennis in huis met Engineers. Ze hebben kennis van onder andere Puppet, Chef, Ansible, Docker, Samba, OpenSSH, OpenVPN, SSL/TLS, iptables, HP Serviceguard, IBM HACMP, HA-Proxy, HA-Linux, Red Hat Cluster Suite, LDAP, RADIUS, Oracle, PostgreSQL, MySQL, MariaDB, CommVault Simpana, Symantec Backup Exec, CA ARCserve Backup en Veeam.

Als u aangeeft wat u zoekt gaan wij direct de juiste engineer voor u zoeken en aan u voorstellen.

TRAININGEN:

De trainingen worden verzorgd door ervaren Linux Engineers, die hun sporen vooral hebben verdiend aan de vele complexe projecten waaraan ze hebben gewerkt.

Trainingen die wij onder andere verzorgen:

 • Apache Kafka
 • RabbitMQ
 • Grafana
 • Redis
 • LPI Linux fundamentals
 • LPI Linux professionals
 • SUSE Linux 12. CLA en CLP
 • RedHat Administrator level RHCSA
 • RedHat Engineer level RHCE
 • Puppet voor beginners, Puppet voor administrators, Puppet Architecture
 • Puppet development met GIT en Vagrant

DevOps mindset

Onze aanpak en werkwijze om ICT vraagstukken op te lossen, doen wij vooral ook met onze DevOps mindset. Zo pakken wij projecten gestructureerd aan. Onze opdrachtgevers krijgen altijd optimale ondersteuning en de juiste oplossingen aangereikt.

Technieken die wij kennen en toepassen zijn onder andere:

REdHat 6/7/8 Linux, Debian 7/8/9/, CentOS, Scrum, Agile, VMWare, SaltStack, Google Cloud, AWS, Check_MK, PowerDNS, Git, Rundeck, Buildkite, Satellite, Hammer Inspec, Rcpec, Jenkins, PHP, Kubernetes, Jenkins, Nginx Apache, Ansible, Zimbra en veel meer.

EXPERTISES

 • Application automation en implenteren van DevOps,
 • Linux infrastructuur migraties naar Cloud Platform
 • Continuous Intergration, Continuos Delivery, Automation, Consultancy, Integratie om als doel de VM’s te versnellen en ook efficiënter te maken.
 • Containerisatie, Coaching, Analyse, Consultancy, Integratie, projectmanagement
 • Puppet configuration management en architectuur, dus volledig ontwerp en implementatie van Puppet infrastructuur;
 • Redundant en ook altijd beschikbare middleware platformen
 • Doorontwikkelen van Linux infrastructuur

CLOUD ENGINEERs,DEVOPS Engineers of Full STack engineer nodig?

Zoek niet verder… want wij hebben de Engineers die de kennis en ervaring hebben. Met een uitgebreid flexibele schil om ons heen kunnen we u voorzien van de juiste engineers.

Wij komen graag met onze eindklanten in contact, waarbij wij het verschil maken.

Laat ons weten wat u zoekt en wij gaan direct aan de slag om de DevOps Engineers, Cloud Engineers, Infrastructure Automation Engineers, en ander Engineers aan u te koppelen.

Wij ontvangen graag van u de aanvraag zodat we direct voor u aan de slag kunnen.

Aanmelden als LINUX ENGINEER?

Ben jij de ICT-er waarbij Open Source en Linux Engineering het sleutelwoord is? Ervaren Cloud Engineer, DevOps Engineer, Big Data Engineer of heb je een andere specialisatie? Dan vind je bij ARAZ Engineering een enthousiast team aan engineers dat je graag als nieuwe collega willen verwelkomen.

Neem gerust contact met ons op of meld je aan als engineer, zodat we op korte termijn een gesprek kunnen inplannen en wellicht samen een leuk project kunnen oppakken. Wanneer je jouw CV uploadt zullen wij proactief kijken welke projecten mogelijk interessant voor jou zijn. Op deze manier kunnen wij ook opdrachten aan jou voorleggen die niet op onze website worden gepubliceerd.