Wat doet een Engineer?

Een Engineer, het woord zegt het al, is een ingenieur binnen zijn gekozen vakgebied in de Engineering. Het begrip engineer is natuurlijk afgeleid van het Engels en steeds meer ingenieurs willen ook in het buitenland werken. Deze termen gebruikt men steeds meer door elkaar, men ziet dus steeds meer engelse termen. Met Engineering bedoelen we natuurlijk ook de Ingenieursdiensten. Het begrip engineering is dus wel erg breed. Engineering kan men in meerdere subcategorieën verdelen, met de daarbij bijhorende disciplines aan Engineers: Built Engineers, Civil Engineers, Mechanical Engineers, Process Engineers, IT Engineers en Maintenance Engineers, maar ook Sales Engineers, Chemical Engineers, Project Engineers en Electrical Engineers.

Wat doet een Engineer?

Om dit te kunnen uitleggen moet het volgende in gedachte nemen. Als wij denkbeeldig een Vinex locatie in gedachte nemen en dit zouden ontwerpen, waarbij huizen, appartementen, winkelcentra, scholen, en de wegen aangelegd moeten worden. Wie werken hieraan mee? Hieraan werken o.a. de Bouwkundigen, Civiele techneuten, Installatietechniek, Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde en ICT Engineers aan mee.

Bij de engineering ofwel de ingenieurswerk van zo’n project komen heel wat zaken bij kijken. Ontwerpen, Werkvoorbereiding, Calculatiewerkzaamheden, hoeveelheden bij de uitvoering etc. Wat wil de klant ? Waar moet het aan voldoen? Met welke zaken moeten er rekening gehouden worden enzovoort enzovoort. Al deze informatie verzamelt men tegenwoordig in de BIM (Built Information Modelling) of BOM. Veel ontwerpen worden gemaakt met 3D modellen. Hiervoor moet je als engineer wel de nodige kennis en handigheid hebben met de programma’s van Autdesk zoals: Revit, Civil 3D, Inventor en natuurlijk kennis hebben van AutoCAD of gelijkwaardige andere programma’s. Het begint altijd met een voorontwerp (VO) en als de voorontwerp is goed gekeurd, dan werkt met aan het definitief ontwerp (DO). Als dit ook allemaal goedgekeurd wordt, kan men beginnen met de uitvoering. Tijdens zo’n engineeringsproces werken meerdere engineers en diciplines dus nauw samen met elkaar.

Specialiseren als Engineer?

Zo zijn er natuurlijk vele mogelijkheden voor engineers. Wat vindt jij leuk, waarin wil jij je specialiseren. Je kunt ook denken aan een loopbaan als Software Engineer, Electrical Engineer, Mechanical engineer. Bij ARAZ Consultancy zijn er vele mogelijkheden voor engineers, zo kun je ook kijken welke vacatures er openstaan, wat bij je zou passen.

De Engineers van de toekomst

Heb jij een technische achtergrond op MBO4, HBO of TU niveau en deze afgerond? Dan zijn wij ook geïnteresseerd om met jouw in contact te treden. Neem vast een kijkje bij onze meest actuele vacatures, niet alle vacatures staan op de site. Laat gerust je gegevens achter en wij nemen contact met je op. Ben jij als Young Engineer nog niet helemaal uit in welke richting je verder wil ontwikkelen? Dan is een Traineeship voor Engineers bij ARAZ Consultancy ook wel iets voor jouw of neem gewoon contact met ons op!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.