Vacatures Engineers, Araz Engineering

Wat is Revit?

Wat is Revit eigenlijk?

REVIT is een programma wat veel gebruikt wordt door ontwerpbureaus, bouwbedrijven en achitecten. Ook voor de disciplines van constructeur en installateur is er door Autodesk een ontwerpprogramma gemaakt. Voor de installateur is dit Revit MEP en voor de constructeur is dat Revit Structure. Deze 3 programma’s zijn grotendeels hetzelfde, maar ieder toegespitst op zijn eigen vakgebied. Zo hebben ze bijvoorbeeld eigen bibliotheken met ook onderdelen.

Bijna iedereen is wel bekend met AutoCAD, allemaal onderdeel ook wel van Autodesk. In tegenstelling tot AutoCAD is Revit een hele andere manier van tekenen. Het gaat bij Revit ook niet meer om tekenen, maar meer het modelleren. Dit is zo genoemd, omdat het ontwerpen gebeurt op de BIM (Bouw Informatie Model) manier. Hierover hebben we ook een uitleg gegeven in onze eerdere blog berichten.

Wie gebruiken het eigenlijk?

Autodesk Revit is ook een Building Information Modeling softwareprogramma (BIM). Wordt ook gebruikt door architecten, landschapsarchitecten, bouwkundig ingenieurs, mechanische ingenieurs, elektrische ingenieurs, ontwerpers en aannemers. De software stelt de gebruiker in staat om de structuur van een gebouw en ook de componenten in 3D te ontwerpen, details toe te voegen in de vorm van 2D elementen, en verschaft toegang tot bouwinformatie uit de database van het bouwmodel. Dit programma is dus in staat om 4D informatie over het gebouw te modelleren met tools om verschillende fasen in de levenscyclus van het gebouw te plannen en te volgen, van concept tot constructie en later onderhoud en/of sloop.

Werk automatisch plattegronden, verhogingen, doorsneden, en 3D-weergaven bij.
Gebruik 3D-visualisatie om een gebouw te zien voordat het is gebouwd.

Samenwerken en coördineren van multidisciplinaire teams
Revit biedt tools voor bouwkundig ontwerp, MEP-techniek, bouwtechniek, detaillering, engineering en professionals in de bouw.
Deelnemers van allerlei disciplines gebruiken worksharing om het werk aan hetzelfde project te delen en op te slaan.

Meer informatie

ARAZ Consultancy ondersteunt haar opdrachtgevers met Revit ontwerpen. Er zijn ook genoeg mogelijkheden voor engineers die zich daarin verder willen ontwikkelen en willen aansluiten bij ARAZ Consultancy. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ARAZ Consultancy. We hebben ook een vacature openstaan voor een Bouwkundig Tekenaar Autocad – Revit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.