Werktuigbouwkunde

Wat is Werktuigbouwkunde

Werktuigbouwkunde innovatieve vakgebied

Werktuigbouwkunde is de meest innovatieve vakgebied met slimme apparaten, zoals robots, lasersnijders en 3D-printers. Hoe maak je ‘iets’ wat kan pompen, trekken, duwen, rijden, verplaatsen, verbinden, tillen of wegen.

Nou dit soort uitvindingen beginnen met ideeën over het verbeteren en het ontwerpen van nieuwe toepassingen? Dit is een vakgebied waarmee onze engineers zich mee bezighouden en zich blijven ontwikkelen. Wij zijn opzoek naar Engineers, die passie hebben voor Werktuigbouwkunde.

Wat kun je met hbo Werktuigbouwkunde?

Met werktuigbouwkunde kun je binnen verschillende technische functies aan de slag. In de machinebouw, aandrijftechniek, offshore, thermodynamica en constructiebouw etc. Je kunt denken aan banen als werkvoorbereider, ontwerper, proces engineer, installatie engineer, maar ook aan een leidinggevende functie.

De werktuigbouwkunde ofwel afgekort met WTB, heeft binnen de techniek een bijzondere positie omdat de WTB naast veelzijdig en breed ook specialistisch is. De WTB richt zich op het ontwerpen en fabriceren van machines en werktuigen.

De producten en machines

De producten en machines die in de werktuigbouwkunde worden ontworpen en geproduceerd zijn divers en voeren verschillende bewerkingen uit op grondstoffen of objecten. Zo zijn er machines die objecten kunnen wegen en meten. Daarnaast worden er ook machines ontwikkeld die zichzelf of andere machines en objecten kunnen verplaatsen. Ook machines die kunnen persen en verspanen, dieptrekken en extruderen behoren tot de werktuigbouw.

Onder de werktuigbouwkunde zijn verschillende functies in deelgebieden geplaatst. Een transparante onderverdeling is echter niet eenvoudig, omdat functies zoals lasser ook onder plaatwerking geplaatst zijnen onder apparatenbouw. De onderstaande verdeling wordt door Technisch Werken in grote lijnen aangehouden:

Energietransitie en klimaatbeheersing

En wat denk je van de energiewereld en de huidige klimaatbeheersing dilemma’s? Nationaal maar ook internationaal zijn er in deze sectoren veel mogelijkheden voor werktuigbouwers. Bijvoorbeeld als field engineer waarbij je de wereld overvliegt voor een internationaal olie- en gasconcern. Of als Engineer die werkvoorbereiding doen bij het doorrekenen van rendementen van windmolens en energieneutrale woonwijken. En al die (nieuwe) energiecentrales, daar moeten ook de nodige bouw-en metaalconstructies ontworpen en geconstrueerd worden. Maar je kunt je naast groteske projecten ook gaan verdiepen in de onderzoek gerelateerde onderwerpen; bijvoorbeeld hoe de branders van een cv-ketel nog zuiniger kunnen werken. Binnen de scheepvaart en logistieke branches liggen ook nog interessante mogelijkheden die je ook hebt binnen projectmanagement, het onderwijs en de ondernemerswereld. Er wordt dan meer de nadruk gelegd op je commerciële inzicht en leidinggevende capaciteiten die je tijdens je studie hebt opgedaan.

Werken in de werktuigbouwkunde

Ben jij de werktuigbouwkundige met passie voor de WTB?

Wij hebben ruimte voor talenten! Meld je dan ook aan bij ARAZ Enginering. Wij gaan ook met jouw een persoonlijk gesprek aan en kijken waar jouw kansen liggen en waar we jou verder kunnen ontwikkelen.

Hieronder een greep uit de functies die vervult moeten worden:

Ontwerpers, Constructeurs, Projectingenieur, Chief engineer, Sales engineer, Energie technisch ingenieur, Calculator, Proces-engineer, Technisch onderzoeker, Werkvoorbereider, Tekenaars, Projectleiders, Projectmanagers, PLC Programmeurs en meer.

Meld je aan als Engineer en werk ook mee aan innovatieve projecten.

AANMELDEN EN JE CV UPLOADEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.